dimarts, 21 de juny del 2016

ACTIVITAT FINAL DEL PROJECTE SÓC UN ARTISTA























INTRODUCCIÓ:
El juny s’acaba i amb ell el curs escolar. Per aquest motiu, ahir vàrem fer l’activitat de cloenda de l’Artista. Com ja he explicat alguna vegada, a l’escola a on actualment treballo, els noms de les aules es posen en funció de l’elecció d’un de tres contes que proposa la tutora als pares i mares, i en el nostre cas, va sortir el conte “Sóc un artista” de la Marta Altés, i a través d’aquest se’n fa un projecte educatiu.




Quina era la millor manera d’acabar el projecte, doncs fent-la grossa!
El divendres, amb l’ajuda de la meva paral·lela i una mama, la Maria, vàrem folrar mitja classe amb paper d’embalar i a la part del terra, sota d’aquest, vàrem posar plàstic de pintor, per si es foradava el paper quan els infants estiguessin creant.



L’endemà, abans de que vinguessin els nens i les nenes, vaig posar safates de pintura de diferents colors escampades i pinzells pel terra folrat.
Vàrem fer l’entrada al pati, se’ls va treure la roba deixant-los amb uns mitjons vells i el bolquer o calçotets/calces velles i ens vàrem asseure a fer el “Bon dia”. Un cop ja ens havíem saludat tots i anomenat els infants que no havien assistit aquell dia a la llar, es va explicar el conte de “Sóc un artista” i li vàrem dir adéu, llavors, se’ls va donar la consigna de que faríem pintura, que era lliure, però que no podien sortir del paper.
Vàrem entrar a l’aula i quan varen veure el muntatge, es van quedar parats, primer varen començar a pintar tímidament amb el pinzell, però a mesura que anava avançant el temps varen començar a pintar amb les mans i van acabar pintant-se els uns als altres i a ells mateixos.
Va ser una activitat genial a on els artistes s’ho van passar bomba, només calia veure la cara de concentració i felicitat que posaven mentre creaven.

















MATERIAL: Paper d'embalar, cinta adhesiva, plàstic de pintor, pintura de colors variats, pinzells.
EDAT DESTINATARIS: P1 i P2.

NÚMERO DE PARTICIPANTS: Grup classe.

OBJECTIUS:
                - Treballar la motricitat.
                - Coordinació mà-ull.
                - Aprendre a respectar les creacions dels companys.
                 - Gaudir de l'art.
                - Aprendre a concentrar-se.
                - Aprendre a treballar en equip.


ESPAI: La pròpia aula.



TEMPS: El que els infants mostrin interès pel material.

divendres, 3 de juny del 2016

INTRODUCCIÓ AL CONTROL D'ESFÍNTERS

INTRODUCCIÓ:
El control d’esfínters és un moment molt important cap a l’autonomia personal de l’infant. Sol realizar-se al voltant dels 2 anys, quan el nen/a, poseeix la maduració psíquica, biològica i afectiva adequada. Tot i així, no tots els infants están preparats al mateix moment, cadascun d'ells, té un procés de maduració diferent. 
S’ha de fer de forma personalitzada, i el nen/a en qüestió n’ha d’estar segur, no s’ha d’obligar mai a realizar aquest procés, ja que per dur a terme aquest aprenentatge, es necessita un clima tranquil, per donar seguretat i confiança al nen/a.
Una manera de començar a introduir el tema, és a través dels contes, n’hi ha un munt que parlen sobre el control d’esfínters, però el que agrada molt als artistes, és el següent “És molt urgent!” i com que estem acabant P1, hem començat a treballar-l'ho.






















Abans de fer el canvi de bolquers l’expliquem, están molt atents, no es volen perdre cap detall, els encanta!!



Foto Elisabet Martínez

Foto Elisabet Martínez

Quan es fan els canvis de bolquers, se’ls proposa de seure al vàter, i els que volen ho fan. La majoria no fa cap desposició, però és una manera d’anar-se familiaritzant amb l’entorn.
Una altra manera de fer aquesta introducció, és a través de les cançons com la del cantautor infantil Jaume Barri “Tinc un pipi”.

EDAT DESTINATARIS: Final de l’etapa de P1 i P2.

OBJECTIUS:
               - Adquirir més autònomia personal en un futur.
               - Introduir el tema del control d’esfínters.
               - Familiaritzar-se amb l’entorn.
               - Perdre possibles pors.
 






dijous, 2 de juny del 2016

PSICOMOTRICITAT FINA: PALS I POTS FORADATS

INTRODUCCIÓ:
És molt important treballar la psicomotricitat fina amb els infants, fer activitats que requereixen precisió, coordinació mà-ull, i concentració. Amb elles fas que els nens i les nenes, treballin la precisió, la mà, els dits, el canell i el braç.
Aquestes activitats van enfocades per millorar la prensió per fer la pinça correctament i no tenir problemas en un futur a l’hora d’agafar el llapis.

Per aquest motiu, hem anat fer diferents activitats per treballar-la durant aquest curs. Us deixo l’enllaç de les que més van agradar als artistes. (http://bressolactiu.blogspot.com.es/2016/04/jocs-variats-al-pati.html, http://bressolactiu.blogspot.com.es/2016/03/introduccio-fa-dies-al-taller-sensorial.html).

La última proposta, va ser la de posar pals de pipa dins de foradets que hi havia en diferents recipients. 


Mai els havia vist tant concentrats, posaven tots els Pals de colors i quan els tenien dins, com que el pot era de rosca i no el podien obrir, llavors deien “Núria més”, se’ls obria el pot, ells en treien els Pals de dins, es tancava el pot i tornaven a començar. Van pasar-s’hi una llarga estona. Els va agrdara molt!





EDAT DESTINATARIS: Final de l’etapa de P1 i P2.

NÚMERO DE PARTICIPANTS: Grup classe.

MATERIAL: Pals de pipa i pots de plàstic dur transparent.

OBJECTIUS:
               - Treballar la motricitat fina.
               - Estimular la vista.
               - Treballar la concentració.
               - Coordinació mà-ull.
               -Treballar la precisió.
               - Gaudir de joc.

ESPAI: La pròpia aula.
  

TEMPS: El que els infants mostrin interès pel material.