divendres, 3 de juny del 2016

INTRODUCCIÓ AL CONTROL D'ESFÍNTERS

INTRODUCCIÓ:
El control d’esfínters és un moment molt important cap a l’autonomia personal de l’infant. Sol realizar-se al voltant dels 2 anys, quan el nen/a, poseeix la maduració psíquica, biològica i afectiva adequada. Tot i així, no tots els infants están preparats al mateix moment, cadascun d'ells, té un procés de maduració diferent. 
S’ha de fer de forma personalitzada, i el nen/a en qüestió n’ha d’estar segur, no s’ha d’obligar mai a realizar aquest procés, ja que per dur a terme aquest aprenentatge, es necessita un clima tranquil, per donar seguretat i confiança al nen/a.
Una manera de començar a introduir el tema, és a través dels contes, n’hi ha un munt que parlen sobre el control d’esfínters, però el que agrada molt als artistes, és el següent “És molt urgent!” i com que estem acabant P1, hem començat a treballar-l'ho.






















Abans de fer el canvi de bolquers l’expliquem, están molt atents, no es volen perdre cap detall, els encanta!!



Foto Elisabet Martínez

Foto Elisabet Martínez

Quan es fan els canvis de bolquers, se’ls proposa de seure al vàter, i els que volen ho fan. La majoria no fa cap desposició, però és una manera d’anar-se familiaritzant amb l’entorn.
Una altra manera de fer aquesta introducció, és a través de les cançons com la del cantautor infantil Jaume Barri “Tinc un pipi”.

EDAT DESTINATARIS: Final de l’etapa de P1 i P2.

OBJECTIUS:
               - Adquirir més autònomia personal en un futur.
               - Introduir el tema del control d’esfínters.
               - Familiaritzar-se amb l’entorn.
               - Perdre possibles pors.
 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada