dilluns, 8 de febrer del 2016

JUGUEM AMB PAPER DE WÀTER











INTRODUCCIÓ: 
El curs passat al tercer trimestre, ja vàrem començar a treballar les textures, i una de les activitats va ser jugar amb papers de revista, perquè descobrissin per ells mateixos quines possibilitats tenia aquest material manipulant-lo. L’arrugaven, en feien trossets estripant-lo. Els va agradar molt.






















Aquest any, ja som més grans i hem continuat jugant amb paper. Les sessions que més van agradar van ser les del paper de wàter.
A la primera sessió, vàrem escampar per l’aula tot de rotllos d’aquest paper. Al principi la majoria agafaven l’extrem del rotllo i anaven caminant per l’aula i els feia gràcia que s’anés desfent. Cada cop tenien una tira més llarga, fins que se’ls trencava i anaven a buscar altre cop el nou extrem. Altres es van asseure al terra i ben acomodats anaven desenrotllant el paper.


Quan ja no hi havia cap rotllo sencer, agafaven els trossos que s’havien anat fent i els llençaven ben amunt, altres se’l posaven com de perruca, i n’hi havia que agafaven el rotllo de cartró i mirava a través d’aquest. Reien, no paraven de riure. Va ser tot un èxit!



Al cap d’uns dies, vam sortir al pati, a on els artistes es van trobar una sorpresa, els rotllos de paper de wàter estaven penjats i l’extrem estava a una alçada a on ells poguessin arribar per estirar, a més a més a terra hi havia tot de papers de diari.



La primera reacció va ser anar a estirar el paper de wàter i a córrer de punta a punta del pati, quan ja no hi havia rotllos per desfer, van començar a fer el mateix que a la primera sessió. Amb el paper de diari, agafaven un full a cada mà i començaven a moure’l, tot fent soroll, d’altres l’arrugaven , altres en feien trossos, en acabar la sessió semblava que el pati estigués nevat de lo blanc de paper que va quedar i vàrem recollir-lo entre tots, agafaven el paper i l’anaven posaven a les bosses d’escombraries. Va ser genial!







MATERIAL: Paper de wàter, corda, paper de diari i bosses d’escombraries.

EDAT DESTINATARIS: P1 i P2.

NÚMERO DE PARTICIPANTS: Grup classe.

OBJECTIUS:
                - Treballar la motricitat.
                - Jugar amb textures diverses.
                - Coordinació oculo-manual.
                - Gaudir de l’experimentació.

ESPAI:  A la primera sessió la pròpia aula, a la segona sessió al pati.



TEMPS: El que els infants mostrin interès pel material.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada