dimecres, 3 de febrer del 2016

LA NATURA I EL PATI DE L'ESCOLA: LES PLANTES

INTRODUCCIÓ:
Als artistes ens agrada molt aprendre de la natura, i no ho tenim molt fàcil, ja que l’escola està situada en un municipi força urbà d’on l’economia principal són les indústries químiques i del metall i el turisme.

Per aquest motiu, en el nostre pati vam posar un parell de jardineres amb menta i farigola, i en tenim cura els artistes, les reguem i les cuidem. Com que ens agrada molt tenir-ne cura, poc a poc volem ampliar una mica el nostre jardí, ja que dóna color i bona olor.


Un dia, em va fer molta gràcia una anècdota, un alumne estava olorant una fulla de plataner que el vent havia arrossegat fins al nostre pati i li vaig preguntar “Alejandro, que fa olor aquesta fulla?” i em va dir “no” amb cara de sorprès llavors, vam anar a la jardinera ell, els companys i les companyes que van voler i jo, vam olorar la menta, la farigola i vam comprovar que la fulla de plataner no feia olor, ja que no totes les fulles fan olor. Va ser molt divertit, i estaven molt concentrats olorant i escoltant.

Sempre s’ha d’aprofitar el que ens dóna la natura i improvisar.


Aquests dies d'abril, ens han arribat plantes noves al pati, n'hi que fan flors, altres tenen les fulles puntxagudes, i altres les tenen arrodonides.




MATERIAL: Plantes variades amb jardineres.

EDAT DESTINATARIS: P1 i P2.

NÚMERO DE PARTICIPANTS: Grup classe.

OBJECTIUS:
- Aprendre a tenir cura de les plantes.
- Aprendre a respectar les plantes.
           - Estimular el tacte.
           - Estimular l’olfacte.
           - Gaudir de la natura.


ESPAI: El pati.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada