dissabte, 1 d’abril del 2017

PROPOSTES DE MATERIAL DE JOC A L'AULA: L'HORT

INTRODUCCIÓ:
És molt important tenir cura a l’escollir el material de joc que tindrem a l’aula, ja que han de ser segurs, adeqüats per l’edat, naturals o creats per l’educador/a, que cridin l’atenció de l’infant i l’incitin a jugar.
  
El material ha de ser variat i els infants han de ser lliures de mesclar-lo, ni que no fos pensat per aquell ús com a idea inicial, poden sortir creacions molt interessants!

Per aquest motiu, faré unes quantes entrades amb diferents propostes de materials, per tenir a l’aula de manera permanent i que els nens i les nenes hi juguin sempre que els sembli interessant.

PROPOSTA DE MATERIAL 9:

L’hort.

Un dia, buscant idees per internet, vaig veure un hort fet amb feltre per jugar els nens i les nenes, però estava pensat per a infants més grans que les Musaranyes.

La idea m’agradava, i per aquest motiu vaig pensar com adaptar-lo a ells. Observant-los a l’aula, vaig veure que la majoria d’infants, ja treuen i posen els taps de suavitzant dels forats de la caixa de cartró (http://bressolactiu.blogspot.com.es/2017/02/propostes-de-material-de-joc-laula_28.html ), per aquest motiu, vaig pensar fer el mateix però amb verdures, i com que no són dures a l’estar fetes de feltre, els hi posaríem un nou repte, ja que seria complicar-los una mica més l’activitat.

Després de provar el recurs amb els infants, es va veure que no funcionava amb infants amb 1 any acabats de fer, i el vàrem passar a les companyes de P1, allà si que va triomfar.



És molt important també, la presentació de tot el material, ha d’estar col·locat de manera que hi hagi una invitació, però que a la vegada deixi també una porta oberta a la creativitat personal de l’infant.

Cap a P1 ja és provable  que posin i treguin les verdures, i que comencin a portar la “collita” al racó de la cuineta.

De cara als nens i nenes de P2, aquest recurs estaría bé situar-lo al costat del racó de la cuineta, per ampliar el ventall de possibilitats de joc.

MATERIAL: Caixa de cartró dur, feltre, fil i boata (per donar una mica de volum a les verdures).

EDAT DESTINATARIS: P1 i P2.

NÚMERO DE PARTICIPANTS: Els infants que ho vulguin.

OBJECTIUS:
                - Treballar la motricitat fina.
                - Fomentar la creativitat.
                - Coordinació mà – ull.
                -Conèixer els colors.
                -Conèixer diferents verdures.
                - Gaudir de joc.

ESPAI: La pròpia aula.


TEMPS: Aquest material estarà a l’aula permanentment, a l’alçada a on els infants puguin accedir-hi sempre que hi vulguin jugar. El que els infants mostrin interès pel material. De tant en tant, s’anirà canviant el material.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada