dimecres, 27 d’abril del 2016

EXPERIMENTACIÓ 9: IOGURT

INTRODUCCIÓ:
Fa unes setmanes vàrem fer experimentació amb iogurts. Aquests eren naturals, o sigui de color blanc, però amb colorant alimentari, els hi vam donar color (verd, groc, blau i vermell).
Els infants quan van arribar a la classe, es varen trobar una taula llarga folrada amb paper d’embalar negre, perquè ressaltés el iogurt quan el manipulessin i damunt plàstic film,  ja que el paper es trencaria i a l’hora de netejar és més ràpid.
Els iogurts estaven en platets, perquè cada nen/a tingués el material per manipular de manera individual. També se’ls va proporcionar altres recipients i culleretes perquè poguessin fer transvasaments.


Van fer-ho molt i molt bé, els va encantar, hi havia infants, que el manipulaven amb les mans, tot pintant damunt de la taula amb el iogurt, altres amb les culleretes, el passaven d’un recipient a un altre, de tant en tant llepaven o fins i tot omplien una tasseta de cuineta i se’n bevien una mica.






Van gaudir moltíssim, és notava perquè tot i la cara de concentració que feien tenien un somriure a la cara. Es van passar una llarga estona jugant i experimentant!


MATERIAL: Taules, iogurts, colorant alimentari, recipients variats, culleretes, film, paper d’embalar negre, bates.

EDAT DESTINATARIS: Final de l’etapa de nadons, P1 i P2.

NÚMERO DE PARTICIPANTS: Grup classe.

OBJECTIUS:
                - Conèixer diferents colors.
                - Estimular el tacte.
                - Gaudir de joc.
                - Estimular l’olfacte.
                - Estimular el gust.

ESPAI: La pròpia aula.


TEMPS: El que els infants mostrin interès pel material.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada