dilluns, 2 de maig del 2016

JOC HEURÍSTIC

INTRODUCCIÓ:
Des de finals de curs de l’any passat fins ara hem fet sessions de joc heurístic, i perquè no es tornés una activitat molt monòtona, de que els contenidors sempre fossin els mateixos, vàrem pensar diferents maneres de presentar-lo i buscar contenidors variats.
El curs passat, vàrem començar a utilitzar el típic pot de llet en pols com a contenidor, i material inespecífic variat.


Però més endavant, ja vàrem utilitzar bosses de paper, cartrons grans que són com unes oueres a on podien classificar...




Aquest any ja vàrem complicar una mica més la cosa, i a part de fer sessions amb el material que ja havíem fet servir el curs passat, la Cristina (una companya de feina), va tenir una molt bona idea, era la de enganxar els contenidors de la llet en pols a la paret amb cinta adhesiva. Aquesta sessió va triomfar!


Després, la meva paral·lela, la Núria, va tenir una altra idea brillant, la de fer servir tetrabrics, amb un velcro darrere i els infants els podeien enganxar i desenganxar com volien, a part de posar i treure el material inespecífic! Estaven molt concentrats, omplien el contenidor i quan estava ple el desenganxaven de la paret, el buidaven i el posaven a una altre costat d’aquesta i tornaven a començar.


Cap a finals del trimestre passat, vaig decidir fer-ho amb els pots de sempre i penjar galledes per complicar una mica més la cosa, ja que hi havia moviment a l’hora de treure i posar el material. Aquesta sessió, els va resultar molt divertida!! Quan omplien les galledes, com que estaven penjades amb cinta elàstica, la galleda anava abaixant-se fins a tocar al terra. També n’hi havia dues que estaven lligades amb un penjador i feien com una balança, si omplien una més que l’altra, pujava la buida i baixava la plena.





Realment, és molt curiós observar-los quan fem aquesta activitat, ja que moltes vegades els infants et sorprenen, encara recordo ara quan en Carlos, va girar el pot va agafar les fustetes i va començar a tocar el timbal, la resta de companys va parar el joc, se’l van mirar i van començar a imitar-lo, va ser genial!!


MATERIAL: Contenidors variats i material inespecífic.

EDAT DESTINATARIS: Final de l’etapa de nadons, P1 i P2.

NÚMERO DE PARTICIPANTS: Grup classe.

OBJECTIUS:
                - Treballar la motricitat fina.
                - Fomentar la imaginació.
                - Estimular el tacte.
                - Coordinació de moviments.
                - Aprendre a pensar estratègies.
                - Gaudir del joc.
                - Respectar l’espai dels companys.


ESPAI: La pròpia aula o el pati.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada